151839
Książka
W koszyku
Publikacja autorstwa specjalistów odżywiania przedstawiająca w bardzo przystępny sposób wnioski z wieloletnich badań nad wpływem diety na choroby cywilizacyjne. W głównej mierze oparta jest na równoczesnych badaniach porównawczych populacji Chin i USA. Autorzy definiują wzorce odżywiania obu nacji i współzależności występowania takich chorób jak rak, cukrzyca, stwardnienie rozsiane i in. Nie jest to publikacja podająca gotowe zestawy zdrowego jadłospisu, ale opracowanie najnowszych wyników badań porównawczych na szeroką skalę, napisane obrazowym i obfitującym w proste przykłady językiem. Zawiera między innymi krytykę diety niskowęglowodanowej czy mylącej kampanii produktów niskotłuszczowych. W zestawieniach statystycznych uwzględniono także Polskę. Pyublikacja popularnonaukowa, dla każdego odbiorcy.
Status dostępności:
Egzemplarze są obecnie niedostępne: sygn. 61
Strefa uwag:
Tyt. oryg.: China study
Uwaga ogólna
Tyt. oryg.: The China study.
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej